Terräng-SM 2010

2010-04-27 15:05

Dubbla silver till LFFI vid Terräng-SM.

LFFI firade framgångar med två silvermedaljer vid Terräng-SM, som avgjordes under helgen i fint vårväder på en krävande och kuperad 4 km bana vid IK Ymers skidstadion i Borås.

De tre LFFI löparna Daniel Gleimar, John Foitzik och Tomas Hultgren tog SM silver i klassen P19 lag där 11 klubbar deltog. De tre killarna höll ihop sina lopp bra på den tuffa och delvis trånga banan.Killarna blev också individuellt placerade på 4 km distansen bland 65 löpare. Daniel Gleimar kom på 8:e plats med tiden 13.05 min, John Foitzik 15:e plats ( 13.19 min) och Tomas Hultgren 23:e plats (13.39 min).

LFFI representerades av Karin Olsson och Emma Jansson i klassen F19. Ludvikalöparna tog initiativet från start bland de 23 deltagarna. Karin höll positionen ända fram till målsnöret och tog SM silver med tiden 15.17, medan Emma sprang in på 9:e plats med tiden 15.47 min.

Dessutom deltog Augustin Ninganza i klassen M och gick i mål på tiden 13.10 min. Johanna Hultgren tävlade i klassen F15 och fick tiden 17.06 min.

Totalt samlade Terräng SM 614 deltagare från hela Sverige på plats och de gjorde totalt 749 starter.